«

»

feb
25

Næring eller fiskeripolitikk,- Hold dere til virkeligheten!

For dere politikere, som aldrig har drevet en “pølsebu”, eller noen gang prøvd å sette dere inn i hva det innebærer av ansvar det, å drive selvstendig næring, det være seg alt fra krav til sosial velvære, samt et villniss av pålegg og krav i “hytt å pine”. Hadde dere begynt med en kuleramme, og delt opp en 100 kroner som totalomsatt beløp før skatt og avgifter ++ andre pålegg og krav, og deler opp denne i forhold til kostnader og fortjeneste for en produksjonsbedrift i Norge, så ville dere kanskje bedre forstå hva vi snakker om her? Litt troverdighet og sannhet hadde heller ikke skadet i <drakampen> som nå pågår mellom Røkke og myndighetene. For hvordan skal vi egentlig forstå dette? I 2010 fikk jeg til min forferdelse litt mer forståelse for hva denne <fiskekrigen> egentlig dreier seg om! NRK Nyhetene viste et intervju med direktøren hos Jangaard Eksport AS at de må vurdere å legge ned den siste og snart eneste fiskeforedlingsbedriften på Sunnmøre fordi de nektes å konkurrere på like vilkår med utlandske konkurrenter, og da snakker jeg ikke om lønninger! Nei for det sier seg selv, at når utlendingene får <blåse> opp fiskekjøttet med 40% (vann + fosfat) før de selger den, ja da trenger du ikke være “rakettprofessor” for å skjønne at dette da blir lønnsomt! Problemet er bare at Politiken her i landet nekter produsentene her hjemme samme produksjon, men gir samtidig utlendingene lov å selge varen her i landet. Forstå det den som kan?  For egen del fisker jeg den selv, eller kjøper fersk rundfisk på is hos Smartklubb på Alnabru til kr 39,- pr kilo! God middag folkens..  Hilsen www.1blogger.no - ALL YOU NEED IS 1BLOG©-

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

2 kommentarer

  1. Idiot sier:

    Hva fan mener du egentlig? Please ta et standpunkt da! Er du vg eller tenker du selv? Alle kan vel velge om de kjøper bllig fisk eller skrei med en viss kvalitet.!

  2. Kaj sier:

    Mitt standpunkt er vel mer eller minder uinteressant. Det er myndighetene som bør ta standpunkt, og det bør helst være i tråd med næringens behov for å lykkes i steden for å lage lover funderte på egne politiske “hypoteser”! Hvis ikke en næring har bærekraft nok til drift så ser vel også at vi ikke kan aksepter at Staten skal drive med supsidier til døfødte prosjekt? Statens penger er fra skatte og avgifter som vi alle betaler. Det betyr at det er våer felles penger Staten i så fall taper! For tap blir det med fiskeripolitikken som føres innen dette feltet uansett hvis ikke fornuften snart også tar tak i politikerne!

Legg igjen et svar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>