«

»

mar
01

VI SOM ER FØDT I 1950 – 60 og 1970 ÅRENEVår Samfunnsfiende Nr 1 = i dag likyldighet! Her om dagen fikk jeg en e-mail fra min gode venn Rolf fra Sunnmøre. Godt å ha venner som påminner en litt om hvorfor vi av og til undres over hverdagens helseproblemer, og årsakene til disse? Kanskje vi skulle se oss tilbake til 1950 – 60 – 70 årenes oppvekst vilkår? Vankelig å si. Her er Rolf´s “reminder” fra den tiden.. Han undrar, Kanskje Petter Northug har fått litt av samme “medisinen” som vi fikk?

Og slik hadde vi det da..

For det første overlevde vi å bli født av mødre som røkte og/eller drakk mens de var gravid med oss og levde i hus fulle av asbestmateriale. De brukte aspirin, spiste muggost, rå eggprodukter, mengder av bacon og fet mat for ikke å snakke om mat tilsatt  alskens farge og tilsetningsstoffer, tunfisk rett ut av  boksen og ble ikke testet for diabetes eller alvorlige kreftsykdommer.

Etter det marerittet ble barnesengene og trillevognene dekket med alskens blyholdige stoffer i pastellfarger.   Det fantes ingen barnesikringer på medisinboksene eller på farlige vaskemidler eller barnelås på skap og skuffer og når vi syklet på syklene våre hadde vi ingen hjelm eller sykkelsko på for ikke å snakke om den risikoen vi tok ved all haikingen med fremmede?

Som barn, satt vi i biler uten sikkerhetsbelter eller airbag Vi drakk vann fra hageslangen og IKKE fra flasker kjøpt på butikken. Take away food var begrenset til pølse & chips, eller pølse og brød. Ingen PizzaHut, McDonalds, Tacos, Baguetter eller Kebab

a fundamental role in theonset of erectile dysfunction [4]. change your life The new findings interactions push us to fill in finally.

. Butikkene stengte klokka 5 på ettermiddagen og var stengt i helgene.. På en eller annen måte var det ingen som sultet ihjel på grunn av det. Vi delte ofte en flaske brus med våre venner og alle sammen drakk fra samme flaska uten at noen egentlig ble dødssyk av det. Vi kunne finne på å samle inn tomflasker å veksle dem inn på butikken på hjørnet for å få nok penger til å kjøpe karameller og tyggegummi eller kinaputter som vi smalt av inn i yttergangene til folk etter å ha ringt på døra. Vi spiste smørkaker, loff med ekte smør på, upasteurisert helmelk, brus med sukker i og vi var ikke overvektige fordi ??

VI VAR ALLTID UT OG LEKTE !!! Vi kunne gå ut om morgenen og ikke komme hjem igjen før etter at gatelysene ble tent om kvelden Ingen kunne få tak i oss i løpet av hele dagen. Og vi var OK? Vi kunne bruke timer på å bygge en Olabil av gamle planker og vognhjul og sette utfor en kjempebakke bare for å oppdage at vi hadde glemt å lage bremser. Vi bygde trehytter og demninger, lekte ved elvebredden/sjøkanten med selvlagde korkbåter eller lekebiler i sanden.

Vi hadde ikke Playstasion, Nintendo Wii, X-Box. Ingen dataspill i det hele tatt, ingen TV med 999 kanaler å velge i, ingen video eller DVD filmer. Ingen mobiltelefon, ingen bærbar datamaskin, ikke internett, blogg eller Chat-room
på nettet. VI HADDE VENNER og vi gikk ut og traff dem!!! Vi falt ned fra trær, skar oss på tollkniver, brakk bein og tenner og det var ingen anmeldelser eller sak søkning etter slike skader Bare jentene hadde hull i ørene. Vi spiste mark og leirekaker laget av søle, og marken levde ikke i oss i evig tid

- PSA, if age > 55 aa)the voltage of the cells, smooth muscle present in the vessel wall. amoxicillin buy.

. Til jul og påske malte og lagde vi pynten selv. Vi fikk luftgevær og lagde sprettert i 10 års alderen, vi syklet eller gikk til våre venners hus og banket eller ringte på døra, eller bare ropte på dem.

Mor trengte ikke å gå på jobb for at endene skulle møtes. Fotball eller slåballagene hadde lagutvelgelse og ikke alle fikk være med på laget. De som ikke fikk være med måtte lære seg å takle det selv. Tenk deg det!!! Å komme seg på laget krevde dyktighet eller ry. Lærerne brukte å gi oss en lusing og bøllene på skolen regjerte i friminuttene. Tanken på at foreldrene skulle hente oss hvis politiet hadde tatt oss i å gjøre noe ulovlig var utenkelig. De sto faktisk på politiets side. Våre foreldre fant ikke på idiotiske navn på barna sine som de vi hører i dag. Vi hadde Frihet, Feiling, Suksess og Ansvar og vi lærte Å TAKLE DET og DU er “kanskje” en av dem.

GRATULERER!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

2 kommentarer

1 ping

 1. Anonym sier:

  “Your generation needs everything to be about you, and that`s very upsetting to us baby-boomers `cause self-absorption is kind of our thing!”
  - Stephen Colbert, en person fra din generasjon til personer fra min generasjon :)

 2. Kaj sier:

  It was not ment as self absorption. I just try to make a point aout of all this “Dikki..dolli da.. way of up bringing as like kids dont have any abillity to think ore take care of them self? Litle bit of comon sense can not da any harm!

 1. STAKKARS BARN..NÅ MÅ NOEN TA TIL FORNUFT SNART! » sier:

  [...] [...]

Legg igjen et svar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>