Månedlig arkiv: september 2009

sept
27

VI MÅ KVITTE OSS MED DEMOKRATIET !

Politikere uten visjoner og ledere stappfulle av beslutningsvegring. Stortingsvalget viste at de borgerlige vant med 50 000 stemmer i overvekt, men et “fossilt” valgregeleverk sikret sosialistene regjeringsmakt ?. Her om dagen leste jeg et portrett intervju med en markant norsk næringslivs leder som sier følgende, sitat: Hvis besluttninger skal demokratiseres, vil alt til slutt stoppe opp. Da blir det bare brød og sirkus igjen !. sitat slutt: Han har kanskje rett, for han er på bølgelengde med personligheter som Sir Winston Churchill som sa..sitat: Demokratiet er den verste styringsformen som finnes, bortsett fra alle de andre som er blitt prøvd opp gjennom tidene..sitat slutt:

sept
27

Nordmenn er snille og alle som kommer utenfra er kriminelle

5 personer knivstukket i Oslo i løp av en helgen, to kvinner voldtatt og bortført på fredag, ranet 7-Eleven med sprøyte noen av det som skjedde i Oslo i løp av helgen.

Det er opplagt at vi får vite mer sykt som skjer rundt oss takket media som er blitt mer opplysende, men er det alt eller ser vi en eskalerende kriminalitetsutvikling. En ting er i vert fall sikkert at dop på gata har økt og er direkte knyttet mot at det er flere asylsøkere og innvandrere som har dette som ”arbeid”. Grunne for dette er selvsagt en diskusjon som omhandler mangel på integrering og Norsk naivitet.

Det er selvsagt ikke slik at nordmenn er snille og alle som kommer utenfra er kriminelle men det er mulig å se visse tendenser. At verden blir mer globalisert spiller også inn, vi sitter ikke isolert men henter impulser fra andre stender i verden, på godt og vondt.

Idealistisk tankegang om at vi alle er ”barn av regnbuen” er sikker fint det, men om det fungerer i den virkelige verden er jeg usikker på.

sept
25

Konklusjonene må bli at Odd tar ansvar og gir Dokken sparken

Ålesund vant fortjent og skal møte Molde I finalen. Under kampen derimot ble vi vitne til en skandaløs oppførsel fra Dokken som regelrett gikk til angrep på Arneng. Basert på bilder og filmklipp, eksisterer det ingen unnskyldning for den type oppførsel. At Fagermo forsøker seg på en unnskyldning sier mest om hans moral. Jada støtte sine spiller men det må da finnes grenser. Vitner om seriøst dårlig etikk og moral som han har overført til laget gjennom sesongen.

Konklusjonene må bli at Odd tar ansvar og gir Dokken sparken samt at NFF statuerer et eksempel og gir han karantene ut sesongen. Men at dette skjer er heller lite sannsynlig dessverre.

sept
23

Klimapolitikk er bare Big Business !

Klimakvote politikken fremstår mer eller mindre som om den er bygget på en forretningsidé, først skapt av smarte miljøorganisasjoner, som igjen har brukt denne ideen som “brekkstang” for innpass hos noen markante Politiske miljøer i landene de tilhører. I Norge ser vi hvordan dette har tjent miljøorganisasjonen Bellona VS Politiske partier, og bra kan det være at vi har slike pådrivere til et bedre miljø (selv om kanskje Jordens egne utslipp og naturlige endringer utgjør den største “risikoen”). Selv med dette, nesten enorme trykket på klimapropoganda, finnes det mange tekniske ENØK løsninger med beviselig stor energisparing, som ikke gjøres tilgjengelig for alle. Bilindustrien har tatt dette på alvor og ser business i, å utvikle miljøvennelige biler (ferrari inkludert). I Norge øker avgiftene med såkalte miljøavgifter slik at de fleste av oss bli tvunget til å kjøre rundt i MILJØBOMBER!.. Hvor lenge skal vi finne oss i dette?..

sept
23

Ranere med ressurser

large_diebold-c

Jeg må si meg meget imponert over ranet som nylig skjedde i Stockholm. Som tatt ut av en skikkelig Hollywood film. Det er nøye planlagt av personer som tydeligvis har IQ over medianen av kriminelle. At de muligens har fått tak i opp til 1 mrd kroner sier jo sitt om dette scoopet. Skal bli spennende å se om politiet klarer å finne pengene, noen klarer de sikkert å få arrestert men pengen forsvinner som regel sporløst til bossene i bakgrunnen.

Det kan virke som politiet har en enorm utfordring mot et kriminelt miljø som blir mer sofistikert og dyktigere i utførelse av sin ”jobb”. Sitter man med 1 mrd kan man sikkert kjøpe seg en god del inside info både fra politi og andre relevante. Tjener man 300 tusen i året og får muligheten for å skaffe seg litt ekstra penger er det sikkert noen som tar den sjansen, det er i så tilfelle ikke første gangen det skjer.

sept
22

Ny rekord for oljefondet

Etter at finansdepartementet bestemte at oljefondet skal øke sin eksponering i aksjemarkedet fra 40 % til 60 % har kritikken haglet fra alle kanter. Mange har kommet med anbefalinger eksempelvis, bygging av vei (FRP), selg seg ned igjen osv.. Mange mindre gode innspill har blitt proklamert fra politikere og finansfolk.

Gjedrem og Slyngstad har stått på sitt og avfeiet denne kritikken noe vi alle kan være meget glade for i dag. Nyest rapport for August viser at fondet nå er på 2.522 milliarder kroner. Mye grunnen at de har ”plukket” billige aksjer gjennom den pågående krisen.

Fondet (Norge) er i dag en betydelig maktfaktor med totalt 1 % av verdens aksjer og 1,7 av alle i Europa. Dette gir selvsagt store muligheter for innflytelse i verden samt opprettholde en frisk økonomi her i landet.

sept
21

STEMMER STEMMER IKKE ?

kuleramme

Nå har “han” klart det igjen “den norsk offentlige verdensmester”!. Det påstås, at i Rogaland fylke er 793 stemmer fra stortingsvalget fra 14 september borte vekk “som dugg for solen”.?..Hvordan er dette mulig i år 2009!?, med dagens IT verktøy og kompetanse tilgjengelig?. Bruker de “kuleramme” fordi de ikke har råd og investere i ordentlig utstyr, eller er det “skjulte agendaer” som vi ser hos enkelte land vi helst ikke liker å samenligne oss med ?..

sept
14

Det syke landet

Hvorfor skal Norge ha verden høyeste andel med uføre? Er vikingene i nord svakere genetisk en andre. Ingen ting taler i den retning, Norge har generelt et godt helsevesen så hvorfor denne verdensrekorden?

sept
09

Politikk VS Budsjett

Kaj H

Hvor lenge skal våre Politikere få lov til og tåkelegge betydningen av, at et BUDSJETT (Beregnet inntekt av skatter, avgifter, avkstning og utbytter), kun er et styringsverktøy for et ønsket resultat i budsjettperioden, og ikke den hele fulle sannheten om EGENKAPITALEN ! (Statens totale kontantbeholdning). Staten tapte i 2008-2009 vel 1000 MILLIARDER KRONER på aksjespekulasjon i et globalt marked

sept
01

Skolerte Gründere eller drømmere ?

images

Kast ikke vekk penger og tid (3-5år) når du heller kan benytte tiden til å skaffe erfaring (prøving/feiling) samt utvikle din ide. Det du ikke vet nå lærer du når situasjonene oppstå. Byråkrati kan outsources til de som har gått 3-5 år på skole.