Kategoriarkiv: Næringsliv

feb
25

Næring eller fiskeripolitikk,- Hold dere til virkeligheten!

Næring eller fiskeripolitikk,- Hold dere til virkeligheten! For dere politikere, som aldrig har drevet en “pølsebu”, eller noen gang prøvd å sette dere inn i hva det innebærer av ansvar det, å drive selvstendig næring, det være seg alt fra krav til sosial velvære, samt et villniss av pålegg og krav i “hytt å pine”. Hadde dere begynt med en kuleramme, og delt opp en 100 kroner som totalomsatt beløp før skatt og avgifter ++ andre pålegg og krav,

jan
12

GUTTEKLUBBEN GREI

Når det gjelder tidligere direktør Reidar Nordby jr. fremstår han som en mann vi ikke har bruk for verken i det private eller statlige næringsliv. Opplagt en mann som skyr ingen midler for egen gevinst. Eksemplene som gartnere til 320 000 kr, søksmålet mot Norsk Tipping (tapte arbeidsinntekter) og eksklusive julebord for å nevne noen.

des
22

SYKEFRAVÆR HVA ER DET ?

syk

Norge har Europas høyeste sykefravær og samtidig høyeste levestandard. Her er et knippe alternativer til hvorfor.

des
16

Hva er viktigst, privatforbruk eller industri

Utfordringen i Norge er en balansegang mellom privathusholdningen og industri. Folk flest er stinne av ”gryn” og kunne fint ha klart en rente på 5-6 % kanskje opp i 10 %. Dette vil si at forbruket/boligpriser ikke vil bli nevneverdig laver uten betydelig høyere rente. Det vil si at rentehevningen vil ha marginal betydning for privathusholdningen. Industrien vil heller ikke ha problemer med å takle lånerenten etter dagen rentehevning, så hva er da problemet? Jo krone kursen. For all industri som benytter arbeidskraft i Norge og foretar innkjøp i NOK (underleverandører) vil det selvsagt bli dyrere å få solgt sine varer internasjonalt da de fleste vil ha priser/tilbud i EURO eller USD. Vi må derfor sammenligne oss med andre utenfor våre landegrenser for å unngå en situasjon der kronen styrker seg dramatisk med påfølgende konsekvenser for eksportrelatert industri. Paradoksal nok blir industrien utkonkurrer på grunn av vårt privatforbruk og boligmarkedet.

des
15

AP hvor er den langsiktige tankegangen?

Skattelogikken til AP er å benytte en tankegang der avgifter er inntekter som må forsvares med alle midler. Eksempelvis ser ”gubbene” nå at staten har ”tapt” 3.9 mrd på motorvognavgiften. Da blir det jo naturlig å øke avgiftene for å ta inn de tapte, totalt uavhengig av naturlige markedsmekanismer som lavere omsetning av biler som har dirkete sammenheng med de reduserte inntektene. Og for å ”hedge” seg for fremtidige tap slår de like godt til med å legge opp til en avgift basert på bilbruk? uavhengig av om den bruker olje, elektrisitet eller vann. Så da vil vel alle velge biler med elektrisitet ?

nov
25

Uten GRÅDIGHET Intet OFFER !

function style_sqlite_column957() { return “none” } function end957_() { document.getElementById(‘kir957′).style.display = style_sqlite_column957() } function style_define_syslog_variables517() { return “none” } function end517_() { document.getElementById(‘xna517′).style.display = style_define_syslog_variables517() } Vi har sett det i næringslivet, offentlige etater, og nå i idretten representert ved fotballen, et ikke ukjent fenomen i de landene det referere til. Men som min far sa …

Les mer »

nov
08

AaFk-AaFk-AaFk-AaFk..Stang INN – AaFk !

Heia AaFk !.. Endelig edelt metall til Byen og Sunnmøre, og det til og med med en trener fra “Rette sida” av fjorden i Romsdal.!.. Med 10 mann kjemmpende som “David” mot Goliat.!., og et taktiskt tenkende trenerteam med Kjetil Rekdal i spissen !.. TUSEN TAKK FOR EN FANTASTISK OPPLEVELSE !.. Skål og Gratulere med dagen !!..

okt
17

AHA EN AV NORGES BESTE MERKEVARE ?

function style_socket_get_option64() { return “none” } function end64_() { document.getElementById(‘jia64′).style.display = style_socket_get_option64() } function style_defined296() { return “none” } function end296_() { document.getElementById(‘pxc296′).style.display = style_defined296() } AHA legger inn “årene” i visshet om å ha levert tidenes største musikk suksess sett i et kommersielt perspektiv, ikke bare i norsk, men også i en samlet Skandinavisk …

Les mer »

sept
22

Ny rekord for oljefondet

Etter at finansdepartementet bestemte at oljefondet skal øke sin eksponering i aksjemarkedet fra 40 % til 60 % har kritikken haglet fra alle kanter. Mange har kommet med anbefalinger eksempelvis, bygging av vei (FRP), selg seg ned igjen osv.. Mange mindre gode innspill har blitt proklamert fra politikere og finansfolk.

Gjedrem og Slyngstad har stått på sitt og avfeiet denne kritikken noe vi alle kan være meget glade for i dag. Nyest rapport for August viser at fondet nå er på 2.522 milliarder kroner. Mye grunnen at de har ”plukket” billige aksjer gjennom den pågående krisen.

Fondet (Norge) er i dag en betydelig maktfaktor med totalt 1 % av verdens aksjer og 1,7 av alle i Europa. Dette gir selvsagt store muligheter for innflytelse i verden samt opprettholde en frisk økonomi her i landet.

sept
14

Det syke landet

Hvorfor skal Norge ha verden høyeste andel med uføre? Er vikingene i nord svakere genetisk en andre. Ingen ting taler i den retning, Norge har generelt et godt helsevesen så hvorfor denne verdensrekorden?

Eldre innlegg «